Hoogleraar ziet Wellink op de vingers

Nieuws | de redactie
9 september 2010 | Samen met Jeroen van der Veer en corporate governance expert Jean Frijns is de jonge RUG-hoogleraar leiderschap en organisatieverandering Janka Stoker gevraagd toe te zien op de cultuuromslag bij De Nederlandsche Bank. Zij moet zorgen dat het DNB-plan 'Van Analyse naar Actie' echt wordt uitgevoerd.

In het rapport van die naam zegt DNB zelf dat “het toezichtindringender, kritischer en vooral vasthoudender moet worden”.Daarmee moeten problemen zoals de DSB-affaire in de toekomstvoorkomen worden. Janka Stoker is als toezichthouder of het houden vantoezicht  benaderd, omdat zij en de andere twee”zichonderscheiden door een grote mate van bestuurlijke ervaring enkennis van veranderingsprocessen”, aldus Wellink c.s.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK