Rosendal ook lector in Rotterdam

Nieuws | de redactie
15 september 2010 | De Hogeschool Rotterdam heeft Henk Rosendal benoemd tot lector ‘Wijkzorg'. Rosendal is tevens lector bij de Hogeschool Leiden.

 


Het lectoraat maakt onderdeel uit van het kenniscentrum Kennis vanZorg. Thuiszorg Rotterdam participeert in verschillende projecten,waarbij de buurt of wijk een belangrijke rol speelt. Het lectoraatzal aansluiten op dat onderzoek en op inhoudelijk enorganisatorisch gebied praktijkgerichte onderzoeksprojectenontwikkelen, waarin studenten, docenten en professionals uit depraktijk zullen participeren. De kennis die het lectoraatontwikkelt, zal worden geïmplementeerd in de curricula vanverschillende opleidingen.

Henk Rosendal gaat zich bezig houden met het ontwikkelen enuitvoeren van een onderzoek- en onderwijsprogramma met betrekkingtot de inhoudelijke en organisatorische aspecten van deprofessionele wijkverpleging. Vanuit deze rol is hij ook nauwbetrokken bij het Rotterdamse project Zichtbare Schakels, datgericht is op het in ere herstellen en terugbrengen in de wijk vande wijkverpleegkundigen ‘oude stijl’. Deze wijkverpleegkundigenfungeren in een wijk voor bewoners als verbindingsofficier tussenvragen op het terrein van zorg, welzijn en sociaal en fysiekwelbevinden. Ook geven zij advies en voorlichting.

Naast lector ‘Wijkzorg’ bij Hogeschool Rotterdam is HenkRosendal ook lector ‘Mensen met chronische ziekten’ bij deHogeschool Leiden. Lees het betoog van Rosendal ‘één kerntaak voorlectoraten’ hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK