Van Dijkgraaf naar KUO

Nieuws | de redactie
27 september 2010 | Bas Verhart, lid van de Commissie Dijkgraaf over de toekomst van het kunstonderwijs, begint zelf een opleiding in dit domein. THNK moet in Amsterdam excellente mensen uit de creatieve industrie een vervolgopleiding bieden.

Verhart is de chef van media Republic en een van de mensenachter het PICNIC evenement in de hoofdstad. Als toonaangevendondernemer uit de creatieve sector werd hij begin 2007benoemd tot lid van het Innovatieplatform. Met zijn collegadaaruit, Robbert Dijkgraaf, trad hij toe tot de commissie, die deHBO-raad de opdracht gaf de toekomstige profilering enpositionering van de kunstopleidingen te verkennen.

In het advies van deze Commissie Dijkgraaf werd de opkomst van decreatieve industrie als wereldwijd fenomeen een centrale plaatsgegeven onder de kansrijke uitdagingen waar het KUO op kan en moetinspelen. De nieuwe opleiding THNK gaat de daad bij het woord voegen, allijkt deze zich vooral op academici en de universiteiten inAmsterdam te richten.

De nieuwe opleiding start met €6 miljoen subsidie van gemeente,bedrijfsleven en EZ en hoopt volgend collegejaar zo’n 50 studentente kunnen trekken. Collegegeld zou €10.000 of meer per jaarbedragen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK