Decaan RU verlaat CDA

Nieuws | de redactie
5 oktober 2010 | Paul Sars, letterendecaan in Nijmegen en hoogleraar Duitse taal en cultuur, heeft zijn lidmaatschap van het CDA opgezegd. Aan het CDA-bestuur liet hij weten dat hij het "niet verantwoord vindt dat het CDA zich als regeringspartij ‘laat gedogen’ door een partij die moedwillig tweespalt zaait in plaats van verbondenheid te willen scheppen in de samenleving."

Sars was vanaf 1997 bij het CDA, onder andere als kandidaatbij de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen. “Ik heb sindsgisteren al heel wat mails ontvangen”, laat hijVoxlog weten.

“Bijna uitsluitend positieve reacties met als strekking dat men heteen ‘moedig’ besluit vindt. Zelf vond ik het niet zozeer eenmoedig besluit, want de reden is duidelijk en gegrond.Maar het is wel een moeilijk besluit. Ik heb er ook al voor hetcongres enkele dagen over nagedacht en met vrienden overlegd, juistomdat ik bijzondere partijgenoten, zoals Albert Hillen van hetNijmeegse bestuur en Jos Werner van het landelijk bestuur, nutoch politiek vaarwel zeg.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK