HBO-docent wint Televizier Ring

Nieuws | de redactie
25 oktober 2010 | Codarts-docent, alumnus en danser Jan Kooiman wint een ongebruikelijke prijs: de Televizier Ring als nieuw talent op de buis. Als acteur en jurylid van danstalentshows heeft Kooiman veel aandacht getrokken. ScienceGuide sprak met hem over zijn vak, talentontwikkeling en zijn eigen groei van Rotterdams straatschoffie tot sterdanser en tv-idool.

“Let op de gedemotiveerde student. Iemand die twijfelt. Diekan juist wel eens iemand zijn die heel erg wil, die enorm kangroeien. Zij zijn er zo mee bezig dat ze hun gedrevenheiduitstralen in twijfels. ‘Wil ik dit wel?’ ‘Ben ik wel goed genoeg?’Dan moet je dat niet te snel als gebrek aan motivatie bestempelen.Het kan het omgekeerde blijken te zijn.”

Die observatie doet Kooiman in de bundel reflecties op hetkunstonderwijs -en het jubileum van Codarts-voorzitter Jikkie vanGiessen- waarvoor ScienceGuide een dubbelinterview hieldmet hem en zijn collega-docent en trombone-aanvoerder in hetConcertgebouworkest Jörgen van Rijen. Ze vertellen hoe zij hunbeider eigen talent en roeping ontdekten, hoe zij het eigenvak daarin vonden en al vroeg en soms onverwacht ook zelf’talentspotter’ en docent zijn geworden.

U leest het vraaggesprek met hen hier. De presentatie van Kooiman doorTelevizier vindt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK