Laserlicht op maat

Nieuws | de redactie
14 oktober 2010 | FOM en de Radboud Universiteit gaan samen in laserlicht op maat. FELIX/FELICE produceert zulk licht, afstembaar in golflengte, energie en pulsduur. De specifieke wensen van onderzoekers uit de fysica, de chemie, het materiaalonderzoek en de biomedische wetenschappen kan men zo vervullen.

Begin 2013  zal de gebruikersfaciliteit helemaal zijnondergebracht in de speciaal daarvoor aangepaste nieuwbouw inNijmegen. “De gebruikersfaciliteit FELIX/FELICE pastuitstekend bij de onderzoekslijn die in Nijmegen is ingezet. Wezijn blij dat daar een goede plek gevonden is en het beoogde nieuwegebouw al is aangepast tijdens de bouw, vooruitlopend op hettekenen van deze overeenkomst. Dat geeft al aan dat we in Nijmegenwelkom zijn,” aldus Saarloos.

“Het Instituut voor Moleculen en Materialen is heel blij met dekomst van FELIX/FELICE”, licht IMM-directeur Elias Vlieg toe,”omdat in combinatie met de FLARE laser en het High Field MagnetLaboratory (HFML) een unieke gebruikersfaciliteit ontstaat dieonderzoekers uit de hele wereld zal aantrekken”. Dat biedt toch alveel kansen omdat het dezer dagen Nobelprijswinnende onderzoekaan grafeen grotendeels bij de HFML heeft plaatsgevonden. Decollegawinnaar van André Geim was een promovendus van FOM.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK