Leiden verder zonder Thomas More

Nieuws | de redactie
26 oktober 2010 | De katholieke pabo Thomas More aan de Stationssingel in Rotterdam, nu nog onderdeel van Hogeschool Leiden, zal worden ondergebracht bij een Rotterdams schoolbestuur. Voor Leiden bleek de pabo “een vreemde eend in de bijt”.

 

Volgens Paul van Maanen, bestuursvoorzitter van Hogeschool Leiden,is de pabo niet levensvatbaar op de huidige, verouderde locatie.Het aantal studenten is te laag in relatie tot de benodigdeinvesteringen in een nieuw eigen gebouw.
 
Van Maanen: “Thomas More is een uitstekende pabo, met bovendien eenduidelijke, eigen identiteit. In de regio Rotterdam is ook behoefteaan een pabo van katholieke signatuur. Maar de school is te kleinom in de huidige vorm te blijven voortbestaan. Voor HogeschoolLeiden is deze Rotterdamse pabo ook een beetje een vreemde eend inde bijt. Daarom onderzoeken we de mogelijkheid de pabo onder tebrengen bij een meer in Rotterdam geworteld(hoge)schoolbestuur.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK