Onderwijs op het witte doek

Nieuws | de redactie
4 oktober 2010 | Onder het motto 'Onderwijs kun je ook beleven', organiseert Hogeschool Rotterdam op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober het eerste Rotterdams Onderwijs Filmfestival met 30 nationale en internationale speelfilms, die allemaal een educatief karakter hebben.

Films als ‘Entre Les Murs’, ‘Klassenleben’ en ‘Blackboards’geven een beeld van onderwijs in verschillende landen en culturen.Naast bekende films, is er ook ruimte voor diverse onbekende filmsuit landen als China, Japan, Amerika en Zuid-Afrika.

“Het filmfestival is bedoeld om mensen uit hetzelfde vakgebied,met dezelfde passie voor onderwijs bij elkaar te brengen. Veelfilms geven stof tot nadenken en zullen de tongen na afloop flinklosmaken. Het doel van dit filmfestival is dan ook dat mensen uithet onderwijs met elkaar in gesprek gaan en met een scherp oog naarhet leraarschap kijken”, vertelt projectleider Gerard Reitsma.

Het Rotterdams Onderwijs Film Festival wordt georganiseerd doorstudenten van Lerarenopleidingen en Vrijetijdsmanagement, samen metArleen Events. Klaslokalen worden omgebouwd tot heuse filmtheaters.Het festival is toegankelijk voor iedereen die interesseheeft in het onderwijs en films. Het vindt plaats in hetgebouw van de hogeschool op Museumpark 40 in Rotterdam. Hetvolledige programma vindt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK