Passie voor hospitality

Nieuws | de redactie
18 oktober 2010 | 'Excellentie in hospitality.' Stenden brengt samen met Saxion de wereldtop van onderzoekers op dit terrein eind oktober bij elkaar in Amsterdam. Topspreker is onder meer hoogleraar Middeleeuwse- en cultuurgeschiedenis Catrien Santing (RuG). Zij belicht gastvrijheid in historisch perspectief. "De passie voor gastvrijheid zou profiteren van een evenwicht tussen ethiek en business,” aldus Santing.

Van 25 tot 28 oktober vindt EuroCHRIE Amsterdam 2010 plaats, hétcongres voor onderzoekers uit de hele wereld op het gebied vanHospitality, Hotelmanagement en Tourism. Thema van EuroCHRIE 2010is: ‘Passion for Excellence’. Een voorbeeld daarvan is de AmsterdamExperience met bijeenkomsten op bijzondere locaties in Amsterdam.Een van de keynote speakers is awardwinner Michael Levie van deinnovatieve citizenM Hotelgroup.

Michael Levie is CEO van de jonge, innovatieve en bekroondecitizenM Hotelgroup. Hij zal spreken over innovatie in dehotelwereld. “Mobiele burgers weten wat ze willen in een goed hotelen wat ze niet nodig hebben in een slechte. Wat ze willen is eenbetaalbare luxe inclusief stijlvol ontwerp, de beste entertainment,gezellige sfeer, een comfortabel bed en grote zachte handdoeken.Zij hebben behoefte aan een hotel op een goede locatie waar ze goedkunnen slapen. citizenM speelt in op deze behoeften, wensen enverlangens. Het resultaat is een unieke, hotelervaring voor eenbetaalbare prijs,” aldus Levie.

Catrien Santing belicht gastvrijheid in historisch perspectief.Ze is hoogleraar in middeleeuwse- en cultuurgeschiedenis aan deRijksuniversiteit Groningen en is ervan overtuigd dat deacademische historici zich niet moet terugtrekken in hun ivorentorens, maar het grote publiek de actuele waarde van historischekennis moeten tonen. Catrien Santing: “de passie voor gastvrijheidzou profiteren van een evenwicht tussen ethiek en business ‘. Inhaar presentatie zal zij daarom, vanuit een historisch oogpunt, hetconcept van de horeca binnen de context van oprechte liefde aan deene kant en aan de andere kant de verdiencapaciteit van het geldpresenteren.

Het EuroCHRIE congres vindt elk jaar in een ander land plaats.Ook de organisatoren wisselen jaarlijks. Dit jaar is de organisatievoor het eerst in handen van twee organisaties: StendenInternational Hospitality Management en Saxion Hospitality BusinessSchool. Deelnemers kunnen zich hieraanmelden. Voor algemene informatie over EuroCHRIE 2010, hetprogramma, de accommodatie klikt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK