TNO wil ferm ELI

Nieuws | de redactie
18 oktober 2010 | TNO vindt dat de innovatie met de nieuwe minister van ELI krijgt wat zij verdient: "een eigen minister. Bundeling van het Nederlandse innovatiebeleid was hard nodig en dat gaat nu gebeuren!" Het is ook een erkenning "dat toegepast onderzoek aan de basis staat van innovatie.”

Voorzitter Jan Mengelers warschuwtminister Verhagen wel meteen: “Extra investeringen zijn nodig ommee kunnen doen in Europa en te kunnen concurreren met de rest vande wereld. TNO verwacht op dit punt ferme beslissingen van hetkabinet.” Oftewel: ‘put your money where your mouth is’.

TNO zegt samen met de GTI’s klaar te staan om  bijdragente leveren aan een krachtig innovatiebleied. “Nieuwe ideeën eninzichten uit de wetenschap toepasbaar maken voor grote en kleinebedrijven en voor de samenleving als geheel is onzemissie.” men wijst daarbij op de zwaartepunten van deorganisatie: Industriële Innovatie, Veiligheid, Gezondheid,Mobiliteit, Informatiemaatschappij, Gebouwde Omgeving, Energie,Lucht- en Ruimtevaart en Water. “Deze thema’s liggen in het hartvan de ambities van het regeerakkoord.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK