Tutu dankbaar aan VU

Nieuws | de redactie
13 oktober 2010 | Aartsbisschop Tutu gaat nu vooral rooibosthee drinken met zijn vrouw en cricket kijken op tv, zo kondigde hij op zijn 79e verjaardag aan. De VU eert de Nobel-theoloog met een promotieproject rond zijn denken als godgeleerde.Bij dit promotieproject zijn de Faculteit der Godgeleerdheid en hetZuid-Afrikainstituut SAVUSA betrokken. Het bestaandesamenwerkingsverband met de Zuid-Afrikaanse National ResearchFoundation, waarmee zeventien Zuid-Afrikaanse promovendi financieelworden gesteund, wordt uitgebreid met een extra promovendus diezich gaat bezig houden met de theologische nalatenschap van DesmondTutu.

Er is tot nog toe nauwelijks wetenschappelijk onderzoek gedaan naarTutu’s theologische positie. Met dit project wil deVU het Desmond Tutu Programma een waardevolle uitbreiding gvenen haar betrokkenheid bij Zuid-Afrika verder vergroten. Eenvideoboodschap die Desmond Tutu voor de VU heeftopgenomen ziet u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK