Waarom geen vrouw?

Nieuws | de redactie
18 oktober 2010 | Het kabinet lijkt wel wat op de bèta-sector. Hoe hoger de post hoe minder vrouwen. Het UU-kennispunt Recht, Economie, Bestuur en Organisatie onderzocht waarom. Het blijkt vooral te maken te hebben met de in de sector overheersende tradities van masculiene normen voor succes en geschiktheid voor leiderschap.

Onderzoekster Ri?lle Nij Bijvank voerde haar onderzoek uit onder20 vrouwen binnen DHV, dat als doelstelling heeft in 2013 20%vrouwen aan de top te hebben. DHV wilde met het onderzoek eenduidelijker beeld krijgen van wat er speelt en leeft onder devrouwelijke medewerkers om het diversiteitbeleid verder aan tescherpen.

De UU, advies- en ingenieursbureau DHV en &samhoud womenorganiseren naar aanleiding van dit onderzoek op 28 oktober 2010een studiemiddag over Topvrouwen in de Bètasector. Caroline Princen(lid Raad van Bestuur ABN AMRO Bank), Aad Veenman (voormaligPresident-directeur Nederlandse Spoorwegen) en Yvonne van Rooy(collegevoorzitter van de Universiteit Utrecht) leveren eenbelangrijke bijdrage aan deze middag. Tevens wordt deonderzoekspublicatie overhandigd aan oud-minister Sybilla Dekker,de voorzitter van het Wo-programma Talent naar de Top, datvrouwelijk talent wil aanmoedigen. 

Meer informatie en aanmelden kan hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK