HAN-student wint Wozzie met TukTuk

Nieuws | de redactie
17 november 2010 | Rick Schuurman van de HAN wint met zijn EcoTuk de prestigieuze Wozzie Award 2010. Apple-oprichter Steve Wozniak maakte dit zojuist bekend op ‘Meet the Future’ in Den Haag. Met de ‘Wozzie’ krijgt de jonge innovator en ‘opschoner’ van de milieuverpestende TukTuk scooter-riksja’s € 10.000,- om zijn vinding verder te verbeteren.

Schuurmans EcoTuk is in India al ontdekt en bekroond. Hijbereikt er 99% vermindering van fijnstof-uitstoot mee, 40% minderCO2 uitstoot en 52% minder benzinekosten bij elke TukTuk. Daarrijden er wereldwijd 500 miljoen van rond, vooral in demiljoenensteden van Azië.

De jury van de Wozzie Award 2010 noemt de EcoTuk een”outstanding achievement”. Er komen vele essentiële innovatiedoelenin samen: klimaatverbetering, energiereductie,armoedebestrijding,  gezondheid, technologische vernieuwing enslimme toepassing. “Dat iemand uit een klein land als Nederland eenwereldmacht als India weet te overtuigen dat dit de beste innovatievormt is een unieke prestatie”, schrijft de jury.


U leest het juryrapport hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK