Maagdelijk toilet

Nieuws | de redactie
26 november 2010 | Medewerkers van de HvA is informeel ontraden de wc te benutten. Althans de toiletten in het Maagdenhuis die door het College van Bestuur wordt benut. Of toch niet?

Onlangs is de afdeling Marketing en Communicatie van de HvAverhuisd naar de vierde verdieping van het Maagdenhuis-het historische UvA-hoofdkwartier aan het Spui in dehoofdstad- maar op die etage bevindt zich geen toilet, zo weetFolia tevertellen. Hen is informeel te verstaan gegeven geen gebruik temaken van de wc’s op de gang beneden. Daar huist het Collegevan Bestuur.

Woordvoerder Paul Helbing weet het ook niet precies wat er nu welof niet aan de hand is. “Het enige dat ik weet is dat er op devierde verdieping nog geen wc is en dat men derhalve voorlopig – inafwachting van aanleg van een wc op die verdieping – elders in hetgebouw ‘een moment voor zichzelf moet zoeken’. Daarbij isaangegeven dat het niet handig is dat iedereen naar dezelfde wcgaat. We raden de mensen dus aan zich te verspreiden over hetgebouw.” 

De huismeester van het Maagdenhuis weet er ook het fijne nietvan: “Wat het precieze beleid is, weet ik niet, maar het is niet zodat HvA’ers geweerd worden van die toiletten. Een keihard verbod ishet niet. En hoe gaan die dingen? Je ziet het wel vaker als er tweeorganisaties gaan samenwerken. Dan is er vaak toch een bepaaldestrijd, een spanningsdingetje, maar dat kan overal over gaan. Ookover het gebruik van de koffie en de kosten daarvan.”Helbing stelt de hogeschoolmedewerkers verdergerust: “Van enig verbod is mij niets bekend. Er staan ookgeen toegangspoortjes of bewakers bij de wc’s op de derdeverdieping.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK