Rutte over Mulisch

Nieuws | de redactie
1 november 2010 | "Hij werd niet voor niets over de hele wereld gelezen. Een grote prestatie voor een schrijver uit een klein taalgebied. Mulisch presideerde als vanzelfsprekend over literair Nederland. Zelfs letterlijk, op zijn vaste plek, collega's ontvangend op het Boekenbal." Mark Rutte blikt respectvol terug op de schrijver en bon vivant van Hotel American.

“Mulisch presideerde als vanzelfsprekend over literairNederland. Zelfs letterlijk, op zijn vaste plek, collega’sontvangend op het Boekenbal. Met boeken als De aanslag en Deontdekking van de hemel bewees Mulisch zich als een schrijver vaninternationale statuur. Een man die universele en herkenbarethema’s aansneed, zoals de Tweede Wereldoorlog.”

“Hij werd niet voor niets over de hele wereld gelezen. Een groteprestatie voor een schrijver uit een klein taalgebied. Mulisch waserudiet en belezen, een echte intellectueel die met zijn boekendesondanks het hart wist te raken van een groot lezerspubliek.”

“Wat blijft is zijn prachtige oeuvre. Daar zijn al zijn lezershem dankbaar voor. Mulisch leidde een rijk en welbesteed leven.Veel kracht en sterkte voor alle nabestaanden. Het is het einde vaneen tijdperk. De laatste van de Grote Drie is niet meer.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK