Uitgevers op oorlogspad

Nieuws | de redactie
22 november 2010 | Educatieve uitgeverijen zijn bezig met hun zoveelste achterhoedegevecht. Noordhoff Uitgevers en Pearson Education Benelux trekken zelfs samen op tegen ‘illegale kopieën van studieboeken’. Eerste slachtoffer: copyshop Delta Copiers in Enschede.Nadat signalen waren binnengekomen dat bij deze copyshopstudieboeken en masse zouden worden gekopieerd, zetten Pearson c.s.juridische stappen. Daarop eiste de rechtbank in Almelo dat DeltaCopiers zou stoppen met het maken van afdrukken, op straffe van eendwangsom. 

De zaak zou overigens geschikt zijn, na betaling van eenschadevergoeding. Onderzoek naar andere copyshops looptnog. De twee initiatiefnemers melden bovendien dat ookandere uitgeverijen zich aansluiten bij hun strijd.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK