Inholland-lector volgt Femke Halsema op

Nieuws | de redactie
17 december 2010 | Jolande Sap was lector bij Inholland voordat zij Kamerlid werd van GroenLinks. Nu volgt zij al zeer snel partijleider Halsema op.


Sap staat in heel het Haagse bekend als zeer getalenteerdewoordvoerder. Zij werd in 2009 zelfs tot ‘politiek talent van hetjaar’ gekozen door het Radio 1 journaal. In één parlementaireperiode ontwikkeld tot een allrounder met gezag en het vermogenbrede terreinen te bestrijken. Ook werd zij al snel vice-voorzittervan haar fractie onder Halsema.

Jolande en dan Jesse?

Interessant in haar loopbaan is het feit dat zij zich alssterke generalist kon ontplooien door haar werk op SZW en alslector bij de Hogeschool Inholland. Haar onderzoeksgebied betrof’leeftijd en loopbaan’. De oud-lector werd de voorbije maanden allanger gezien als de natuurlijke opvolger van fractieleiderHalsema. Dat voor het geval zij -zoals nu blijkt te zijngebeurd- al op kortere termijn zou opstappen.

ScienceGuide voorspelde al enige weken geleden dat deachtergrond in het HO een belangrijke, positieve factor bij destrijd om de leiding van GL zou zijn. Het grote talent JesseKlaver, de nieuwe HO- en SF-woordvoerder, werd vorig weekendook al bijna tot ’talent van het jaar’ gekozen. Hij wordt doorvelen getipt als mogelijke kroonprins voor over vier tot acht jaar.zijn bijnaam´de Camiel van inks´ spreekt dan ook boekdelen.

Femke naar HBO-raad

In een memo aan Guusje ter Horst tipte ScienceGuide overigens recentde HBO-raad al om Femke Halsema serieus te overwegen als nieuwevoorzitter: “U weet het, heel Den Haag weet het. Halsema is na hetfiasco van Paars+  moeilijk nog te motiveren voor nieuwegeluiden en ‘pep’. Wel ruziemaken met Roemer en niet met Rutte, datzegt genoeg. Over brievenbusplassers verontwaardigd debatteren isnodig, maar na 12 jaar geen stimulans meer voor haar niveau.

Voor de HBO-raad met zijn brede scope van kunstscholen tot en mettechniek- en economieopleidingen is deze generalist met haar groteuitstraling geknipt. Haar moeder werkte al eens bij u, bij deHBO-raad, aan de vernieuwing van de lerarenopleidingen, wist udat? Dat schept een band. Vraag Femke gewoon op de vrouw af, en wieweet….”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK