Onze man in Beijing

Nieuws | de redactie
20 december 2010 | Om de wetenschappelijke contacten met China te stimuleren en coördineren is de ambassade in Beijing uitgebreid met een speciale science attaché.

“Dit laat zien dat wij de wetenschappelijke samenwerking tussenNederland en China belangrijk vinden,” aldus staatssecretarisZijlstra. De wetenschappelijke contacten met China blijven zichsteeds verder uitbreiden. De science attaché signaleert nieuweontwikkelingen in de Chinese wetenschap, bouwt het netwerk metChinese onderzoeksorganisaties en -instellingen verder uit.

De nieuwe diplomaat vertegenwoordigt OCW en organisaties als deKNAW en NWO en levert een bijdrage aan de bilaterale samenwerkingtussen Nederland en China. De science attaché is op advies van hetInnovatie Platform in opdracht van het ministerie van OCWaangesteld door Agentschap.NL en is werkzaam binnen de afdelingTechnisch Wetenschappelijke Attaché’s van de ambassade.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK