72 uur in de collegebanken

Nieuws | de redactie
17 januari 2011 | De zesjescultuur is echt voorbij. Een driedaagse studiemarathon in Utrecht, Amsterdam en Groningen is in aanloop naar '21 januari' de academische opmaat. Met grote namen als Robbert Dijkgraaf, Marita Mathijsen en Paul Schnabel. Organisator Max Patelski: ”Wij laten zien dat studenten en docenten zich vol voor het hoger onderwijs inzetten.”

Met de studiemarathon willen studenten en docenten eenpositief geluid laten horen en de waarde van HBO en WO voor demaatschappij onder de aandacht brengen. Grote namen als RobbertDijkgraaf, Marita Mathijsen en Paul Schnabel geven acte de presencegedurende de studiemarathon. Na Utrecht, zal er in Groningen wordenverdergegaan, waarna op 19 januari Amsterdam de marathon zalafsluiten.

Het aanbod aan te volgen colleges varieert van lessen over degeschiedenis van het hoger onderwijs, tot onderzoek naarhartritmestoornissen en van spelverruwing in politiek Den Haag totonvoorspelbare neutrino’s. Daarnaast worden de colleges afgewisseldmet debat.

De volledige programma’s van de studiemarathon:
Utrecht
Groningen
Amsterdam


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK