Doekle Terpstra meest ondernemend?

Nieuws | de redactie
7 januari 2011 | Niet veel meer dan een maand is Doekle Terpstra nu in dienst bij Inholland en nu al lonkt er een eerste prijs. Terpstra is genomineerd voor de ‘3e Dinsdag Award’ voor ondernemende personen uit de publieke sector die jaarlijks wordt uitgereikt door Big Improvement Day (BID).

Terpstra wordt op de BID website geroemd om zijn durf. “Dezetopbestuurder deinst niet terug voor uitdagingen. Zo legde hijonlangs per direct zijn functie als voorzitter van de HBO-raad neerom de bestuurscrisis binnen Hogeschool INHolland het hoofd tebieden en het vertrouwen te herstellen.” In die hoedanigheid steldeTerpstra vlak na zijn optreden gelijk een team van academische toppers samen om dezetaak met hem gedurende 2011 te vervullen. 

Met hen wil Terpstra op korte termijn het imago van dehogeschool herstellen en het onderwijsdaarbij centraal stellen, terwijl defocus voorheen sterk lag op zaken als fusies en degevolgen daarvan. “Dat kostte veel mensen te veel energie” stelthij vast. “Energie die ten koste ging van het geven van onderwijsen de aandacht daarvoor.”

De ambitie van Terpstra om Inholland weer op de rails tekrijgen, heeft nu dus al geleid tot een nominatie voor de’3e dinsdag award’. Samen met Mark Rutte, Femke Halsemaen Eberhard van der Laan, mag Terpstra de strijd aan gaan om de eerwie op 18 januari de opvolger wordt van Jan-Kees de Jager, die deprijs in 2010 in ontvangst mocht nemen.

Stemmen kan nog steeds, op de site van BID. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK