Hogeschool?

Nieuws | de redactie
4 januari 2011 | De Hogeschool Meppel is één van die instellingen die zich onder de vlag van het HBO presenteert, maar vooral vragen oproept. Alleen al over de beheersing van het Nederlands: men noemt zich op de website “een stichting zonder winstoogmerk dat geen subsidie van het Rijk ontvangt.” Nog bonter zijn de pretenties ten aanzien van de accreditatie van kwaliteit als hoger onderwijs aanbod.

Men noemt zich “geaccrediteerde opleiding”, maar er schuilt eenaddertje onder het gras van deze hogeschool voor “NatuurlijkeGezondheid van Mens en Dier”. Het blijkt namelijk dat dezeaccreditatie niets van doen heeft met de werkzaamheden door enerkenning van basiskwaliteit door de NVAO. Het gaat om relaties diemen zegt te hebben met beroepsverenigingen uit het veld van denatuurgeneeskunde en met een Stichting Centaurium.

Deze laatst genoemde erkenner is echter geenberoepsvereniging of onafhankelijke kwaliteitszorginstantie. Hetblijkt om een sponsor te gaan: het studiefonds “voor studentenNatuurgeneeswijzen studerend aan de hogescholen te Arnhem,Bloemendaal, Hilversum of Meppel.”

De hogeschool in de Drentse gemeente heeft niet allenHBO-pretenties. Men ziet zich blijkbaar ook als academischkenniscentrum. Want wie zich bij de Academie Meppel meldt komt bijdezelfde instelling terecht.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK