Windesheim maakt Almere studentenstad

Nieuws | de redactie
4 januari 2011 | Windesheim Flevoland heeft grote plannen met Almere. Op dit moment wordt er druk gebouwd aan een nieuw onderwijsgebouw in het stadshart en komende september zullen 12 nieuwe opleidingen van start gaan voor zo’n 1400 nieuwe studenten. HBO-studenten gaan ook studiekeuze-info geven vanuit de bibliotheek in de stad.

Vanaf 8 januari zullen enthousiaste studenten in de bibliotheekAlmere eindexamenkandidaten en mbo’ers te woord staan over hetstuderen bij Windesheim Flevoland. In september kunnen nieuwestudenten kiezen uit opleidingen in de zorg, maatschappelijkwerk, marketing en economie en de techniek. In 2012 hooptWindesheim bovendien opleidingen in de Pedagogiek enVerkeerskunde in Almere te starten.

Het aantal studenten dat in Almere in het HBO studeert zal tot 2015groeien naar ongeveer 2500. Deze ontwikkeling van het hogeronderwijs past binnen de strategie om Almere te laten uitgroeientot de vijfde stad van Nederland. Geambieerd wordt  om in 2023zo’n 6000 studenten te herbergen. Om Almere als studentenstad onderde aandacht te brengen zal de bibliotheek van Almere vanaf 8januari bemand worden door studenten van de vier al bestaandeopleidingen, die tevens meer inzicht kunnen bieden in de nieuweopleidingen die in 2011 van start zullen gaan.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK