Zwolse studenten voor Ethiopië

Nieuws | de redactie
24 januari 2011 | Hogeschool Windesheim gaat meewerken aan een campagne om jongeren bewust en bekend te maken met armoede en ontwikkeling in de wereld. De campagne, I AM RESPOnsible, wordt opgezet door Respo International en heeft voor de komende 4 jaar, in totaal € 1,4 miljoen subsidie gekregen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Het is de bedoeling dat multidisciplinaire studenten vanWindesheim gaan meewerken in de voorlichting en communicatie indeze campagne. Hoe we dit gaan invullen daar moeten we noginrichting aan geven” geeft Bas Schutte, de algemeen manager vanRespo International aan. De campagne zal zich voornamelijk gaanrichten op de werkzaamheden in Ethiopië.

Respo International, een stichting onder de vleugels vanHogeschool Windesheim, houdt zich bezig met de duurzameontwikkeling van beweeg- en sportprogramma’s voor mensen met eenhandicap in ontwikkelingslanden. Zo heeft de stichting in Ethiopiëeen ‘House of the Sport‘ ontwikkeld waar mensen met een handicap kunnen lerensporten en omgaan met hun beperking.

Bas Schutte voorspelt dat het project medio april definitiefafgetrapt zal worden. “We zijn bezig met een ludieke kick-off omhet project feestelijk te openen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK