Conservatorium wordt Music Academy

Nieuws | de redactie
1 februari 2011 | Het conservatorium van Inholland gaat verder onder een nieuwe naam. Als Music Academy zal de opleiding in Haarlem zich gaan onderscheiden van meer 'traditionele' conservatoria door een bredere focus op toegepaste lichte muziek. De nieuwe opleiding zal op 14 februari feestelijk worden geopend.

Het conservatorium -voorheen gevestigd in Alkmaar- had vanoorsprong al een meer lichtvoetige insteek. De focus lag allange tijd op musical en toegepaste muziek. De nieuwe opleiding zaldit profiel in de nieuwe locatie in Haarlem verder gaanuitwerken. Hierin staat de combinatie van art, education enbusiness centraal.

In een nieuw opleidingsgebouw zijn de studenten voorzien vanopnamestudio’s, oefenruimtes, studieruimtes en danszalendie ze de ruimte geeft om optimaal te trainen. De Music Academybiedt de afstudeerrichtingen Pop/Sessie, Musical, E-musician enMusic in Society aan.

Op 14 februari aanstaande zullen de studenten van dezeafstudeerrichtingen tijdens de opening van de Music Academy in hetnieuwe Haarlemse onderkomen laten zien wat de opleiding inhuis heeft.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK