Klimaat en krant

Nieuws | de redactie
3 februari 2011 | Scott Mandia, 'lector' in de USA, analyseerde de opiniestukken van de Wall Street Journal over het klimaat. Het viel niet mee. “They have an obligation to report the overwhelming consensus on scientific issues so that their subscribers can make informed decisions, especially when those decisions have great financial consequences. When considering future investments, WSJ readers cannot peer into the crystal ball if their heads are buried in the sand.”

Mandia ging de betreffende artikelen scoren ophun invalshoek en de data die er in gepresenteerd werden. 93% ervanbleek negatief te staan tegenover de breed gedeeldewetenschappelijke analyses op het terrein vanklimaatverandering.

Mandia concludeert daaruit: “After reading the editorials andop-eds it becomes clear that the WSJ does not like the SOLUTIONS toclimate change so they attack, misinform, and ignore the science inthe hope of avoiding or delaying dealing with the issue. A morehonest approach would be to accept and explain the science ofclimate change and then debate how best to mitigate and adapt toclimate change.”

Zijn analyse leest u in extenso hier. Interessante voorzet voor analyses vantoonaangevende media in Europa!


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK