Leve de democratie!

Nieuws | de redactie
22 februari 2011 | De bekende bepleiter van de democratie, Saif al-Islam al-Gaddafi, heeft in Londen aan de prestigieuze LSE een proefschrift van ruim 400 pagina’s geschreven over The Role of Civil Society in the Democratisation of Global Governance Institutions. Heeft de zoon van de Libische leider dit ook “tot de laatste man en tot de laatste kogel” verdedigd?

In het licht van zijn dreigende televisietoespraak tot hetrebelse volk van Libië is zijn wetenschappelijk werk een bijnahilarische gotspe. Saif al-Islam al-Gaddafi analyseert hoe via deinput van ngo’s de wereld democratischer geregeerd zou kunnenworden en wereldwijde bestuurlijke organen beter zouden gaanfunctioneren.

“Citizens in undemocratic states emphasise that they are notrepresented in the decision-making process of the IGO[intergovernmental organisation]. Even if their governments arerepresented in some capacity, because their governments areauthoritarian, abusive and unrepresentative of their people’s realinterests. Others emphasise that even democratic states fail toconsult adequately with their own citizens regarding theirpositions in international negotiations.” Wel ja!

Maar hoe kwam dit doorwrochte boekwerk tot stand? De DailyTelegraph weet te melden dat de zoon van de leider hulp hadvan een bedrijf, de Monitor Group. Die hulp moet wel zinvol zijngeweest, gelet op de medewerkers van deze denktank. Zo werkt daarSir Richard Dearlove, hoofd van de Secret Intelligence Service(MI6) onder Blair ten tijde van de Irak oorlog, als ook SirMark Allen, de man van de veiligheidsdiensten die ervoor zorgde dathet Libische regime in het Westen weer salonfähig werd.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK