Studenten ontwikkelen open data voor Rotterdam

Nieuws | de redactie
4 februari 2011 | Het zichtbaar maken van de potentie van Open Data voor de stad. Dat is de opdracht die 200 studenten van de Hogeschool Rotterdam meekrijgen van wethouder Korrie Louwes. Het Open Data-project moet de verbinding tussen burgers en overheid verbeteren en de participatie van burgers en bedrijven bevorderen.

Op 9 februari wordt het startschot voor het project op hetstadhuis gelost. Studenten gaan dan in opdracht van eengemeentelijke dienst en onder begeleiding van een docent en eenexpert uit de creatieve industrie aan de slag met de ontwikkelingvan ideeën om de aanwezige informatie van, over en voor de stadRotterdam vrij toegankelijk te maken.

Het  vindt plaats in het kader van het initiatief ‘Rotterdam Open Data’ dat op 21april werd gelanceerd. De toen georganiseerde workshop leidde toteen discussie tussen gemeente, de hogeschool en het bedrijfslevenover de invulling van de ambitie gemeentelijke informatietoegankelijk en inzichtelijk te maken. De nu startende projectenzijn daarvan het resultaat.

Innovatie door open data

Rotterdam beschikt over een grote hoeveelheid informatie dieniet altijd voor iedereen even makkelijk te vinden. Volledigeopenheid van data  biedt de ruimte voor innovatieve ideeën ende mogelijkheid onderwijs en onderzoek aan de stad te verbinden.Met het Open-Data project willen de gemeente en de hogeschool gaanwerken aan een infrastructuur waarin de publieke data eenvoudigtoegankelijk is.

Het Open Data-project is een initiatief van de GemeenteRotterdam, het Instituut Communicatie, Media enInformatietechnologie (CMI) van de Hogeschool Rotterdam en zevenbedrijven uit de creatieve industrie. In juni 2011 zullen de eersteresultaten van het project gepresenteerd worden aan degemeente.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK