Utrecht scoort bij Vici

Nieuws | de redactie
1 februari 2011 | Utrecht is net als in 2010 de 'winnaar' bij de Vici-subsdies van NWO. De UU en het UMCU ontvangen er zeven, tegenover vijf vorig jaar. In totaal krijgen 32 wetenschappers anderhalf miljoen euro ter bevordering van hun onderzoek, van succesvol afvallen tot landbouwontwikkeling in Afrika.

Met zeven subsidies voor onder andere onderzoek naar taalbegrip,biologische ADHD en mensenrechten pikt Utrecht ook dit jaar hetgrootste stuk van de Vici-taart mee. De TU/e (5) en de RUG en de VU(beiden 4) scoren ook relatief goed. Opvallend is dat Erasmus ditjaar niet in de prijzen is gevallen.

Voor de Vici-subsidies van 2011 schreven zich in eersteinstantie 215 onderzoekers in waarvan er 103 werden uitgenodigd eenhun voorstel verder uit te werken. Deze aantallen zijnvergelijkbaar met vorig jaar toen uit 220 voorstellen uiteindelijk31 onderzoekers een subsidie ontvingen. Zes van de 32 subsidiesgingen dit jaar naar een vrouw, daar waar dat er vorig jaar nogzeven waren.

De Vici-subsidies worden jaarlijks toegewezen aansenioronderzoekers die een onderzoeksgroep willen opzetten. Desubsidies vinden plaats in het kader van de Vernieuwingsimpuls. DeVernieuwingsimpuls richt zich op onderzoekers die uitdagend engrensverleggend onderzoek willen doen en  is opgezet insamenwerking met OCW, KNAW en de universiteiten.

De hele lijst met ‘winnaars’ is hier te vinden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK