UU speelt met Microsoft

Nieuws | de redactie
23 februari 2011 | Gamen zorgt meestal voor langstuderen, maar sinds deze zomer kun er je ook aan de UU in afstuderen. Haar nieuwe opleiding Gametechnologie richt binnenkort samen met Microsoft het Gamelab op. Hier mogen de studenten experimenteren met de laatste technologie van Steve Ballmer en de zijnen.

Op 1 maart zal het Utrechtse Gamelab officieel van start gaan.De hard- en software waar de studenten gebruik van kunnen makenwordt geleverd door Microsoft Nederland en dat is niet voor niets.Microsoft wil de jonge game-ontwikkelaars op deze manier kennislaten maken met het eigen gamesontwikkelplatform ‘XNA’.

Prof. dr. Mark Overmars van het Center for Geometry, Imaging andVirtual Environments van de UU (en eigenaar van het bedrijf YoyoGames) is enthousiast over de mogelijkheden die Microsoft destudenten biedt. “Het op gaming toegespitste XNA geeft de studentende mogelijkheid om al in hun eerste vak prachtige games temaken.”

Het Gamelab biedt de studenten een nieuwe werkomgeving en nieuwetechnologie om mee te werken. “Door het Gamelab dagen we studentenuit om daarna aan spannende gamesprojecten te blijven werken,binnen en buiten de opleiding”, verwacht Overmars dan ook. Deeerste studenten zijn inmiddels aan de slag gegaan in wat zij zelf’het Gamehol’ noemen.

In het Gamehol leren de UU-studenten gametechnologie over hetprogrammeren van games, kunstmatige intelligentie, computergraphics, game design, 3D modelleren, simulatie, eninternetprogrammeren. Naast Microsoft wordt er ook wordt ersamengewerkt met de HKU. Samen met de kunstinstelling wordt er’gebouwd’ aan een eigen game.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK