Verhagen verbreedt HO-beleid

Nieuws | de redactie
7 februari 2011 | MBO en HO kunnen uitzien naar een nieuw bekostigingssysteem. Dat blijkt uit de beleidsvisie van EL&I-minister Verhagen over de investering in topgebieden. Ook na het rapport Veerman zal de financiering van HO en MBO verder onderzocht worden en nog in deze kabinetsperiode bijgesteld. Het kabinet trekt zijn kennisbeleid daarmee duidelijk breder dan alleen een uitvoering van ‘Veerman’: zowel R&D als MBO-beleid worden betrokken bij de uitvoering van de advies.

Het debat over de uitvoering van het rapport Veerman kan nuvoluit beginnen. Maxime Verhagen heeft zijn beleidsvisie opinnovatie, kennis en bedrijfsleven middels een brief bekend gemaakt.  De lijn dieVerhagen uitzet in zijn beleidsvisie plaatst ‘Veerman’ in een veelbreder kader. De verdere ontwikkeling van het hoger onderwijs wordtnadrukkelijk gecombineerd met die van het MBO, het kennisgerichtebedrijfsleven, innovatie en onderzoeksbeleid.

De beleidsvisie van Verhagen en de aanstaande reactie van OCW ophet advies van de Commissie Veerman bieden meteen mogelijkheden omeen aantal vastgelopen discussies of conflictpunten op een nieuwemanier aan te pakken en op te lossen. De route daarheen en deverbinding van ‘Veerman’ met ‘Verhagen’ werd in dit artikel al recent door ScienceGuidegelegd.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK