Duncan in actie tegen vergrijzing

Nieuws | de redactie
29 maart 2011 | Vergrijzing is niet alleen een Nederlands probleem. De VS maken zich op voor het pensioen van ruim 1 miljoen leraren. En dus is het aan onderwijsminister Arne Duncan om te komen met een oplossing: de ‘TEACH campaign’, “a bold new initiative to inspire and empower the most talented and dedicated Americans to become teachers.”

Met het TEACHprogramma wil het ‘US Department of Education’ mensen die overwegenleraar te worden over de streep trekken. “Many of you are alreadythinking about becoming teachers. The TEACH campaign provides toolsat your fingertips to navigate the academic and professionalrequirements that will credential you to succeed as a teacher inone of our schools.”

Het online programma dient als gids in het begeleiden van mensenmet interesse in het leraarschap. “TEACH.gov features an onlinepath to teaching and over 4,000 listed, open teaching positions. Inaddition to information on job postings, teacher prep, andfinancial aid, prospective candidates can watch testimonials fromcurrent teachers.”

Naast de online activiteiten, wil het TEACH programma ookbijeenkomsten gaan organiseren in de VS “to encourage disccussionsin communities and at colleges for those who are preparing to stepinto the workforce.” Op die manier hopen Duncan en zijnonderwijsministerie de op vergrijzing het hoofd te bieden. Of zoalshij het zelf zegt: “Together, we can change the face of Americaneducation. We can recruit the next generation of great Americanteachers.”

Arne Duncan is the US Secretary of Education


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK