Guusje ter Horst houdt woord

Nieuws | de redactie
1 maart 2011 | De bezoldiging van collegeleden in het HBO valt op doordat er zo weinig opvalt. Slechts één bestuurder verdient meer dan Mark Rutte. Wat verdient uw CvB-er?

 

 

 

Alleen Fontys-voorzitter Marcel Wintels sprint over een hogerecol dan de Balkenende-norm waaraan ook premier Rutte is gehouden.Drie HBO-bestuurders zouden dat inkomen ook overtreffen als zij eenvoltijdse aanstelling hadden in het CvB van hun hogeschool. Alleoverige bestuurders komen met hun inkomen onder de begrenzing vande Wet Normering Topinkomens: €233.666, inclusief depensioenvoorzieningen en bijtellingen.

De opening van zaken ten aanzien van de inkomens is een gevolgvan de aankondiging van volledige transparantie op dit terrein doorde nieuwe voorzitter van de HBO-raad, Dr. Guusje ter Horst. “Over twee maanden ligt er eenoverzicht van wat bestuurders verdienen. Transparant, duidelijk.Klaar!”

Kijk hier naar de openbaar gemaakte salarissen vande leden van het college van bestuur van uw eigen hogeschool.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK