Haagse wethouder naar Rathenau

Nieuws | de redactie
31 maart 2011 | De Haagse VVD-wethouder Sander Dekker is de nieuwe voorzitter van het Rathenau Instituut. Hij is enthousiast over zijn nieuwe klus. “Het instituut is echt een autoriteit als het gaat om vraagstukken op het snijvlak van politiek en wetenschap.”

Onder zijn voorganger, de oud-CDA-voorzitter Wim van Velzen is het Rathenau Instituut zich meer gaan toeleggen op het Nederlandse wetenschapssysteem als onderzoeksdomein en het gerichter bedienen van de politiek. Een recent voorbeeld hiervan is het debat over de Rathenau-studie naar het Nederlandse F&M-beleid in de Tweede Kamer.

Dekker onderschrijft deze koers en de brugfunctie die het Rathenau vervult tussen onderzoek en maatschappelijk debat. “Hoe kan de politiek inspelen op wetenschappelijke technologiëen? En wat betekenen ontwikkelingen op bijvoorbeeld het gebied van nanotechnologie of embryo-onderzoek voor de dagelijkse praktijk? Het Rathenau Instituut slaat een brug tussen die twee werelden door prikkelend onderzoek en het aanjagen van maatschappelijk debat.”

Als wethouder in Den Haag was Sander Dekker tot 2010 portefeuillehouder Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In die functie was hij nauw betrokken bij de oprichting van het Leiden University College, dat zich in de Hofstad heeft gevestigd.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK