Laser bindt kennis en cultuur

Nieuws | de redactie
11 maart 2011 | Een drie kilometer lange laser als symbool van de verbinding van kennis en cultuur tussen Universiteit en stad. Van 20 tot 26 maart zet de Universiteit Utrecht haar lustrum luister bij door het Utrecht Science Park per laser te verbinden met de Dom.

 

 

De Universiteit Utrecht bestaat 375 jaar en heel Utrecht mag hetweten. Het lichtkunstwerk Sol Lumen zal de stad een week lang van licht voorzien. Delaserstralen zullen van de 19e verdieping van hetW.C. van Unnik-gebouw in De Uithof naar de Domtoren lopen.

Op 20 maart rond zal Utrecht vanaf 20.00 uur voor het eerstkennis maken met de laserkunst van Laserfabrik. In de weekdaarop is het kunstwerk iedere avond van 20.00 tot 24.00uur te zien. De stralen hebben de kleuren van de strepen in de vlagvan de Universiteit Utrecht. De producent van het kunstwerk(Laserfabrik) verzorgde eerder al soortgelijke kunstwerkenboven New York, Berlijn en Toulouse.

Avondwandeling

Kunstliefhebbers kunnen gedurende deze week iedereavond op stap. Toerisme Utrecht organiseert samen met de gemeentestadswandelingen langs de kunstroute Trajectum Lumen. De wandeling leidt langseen verschillende plekken in de Utrechtse binnenstad die dooronternationale kunstenaars en studenten vande HKU zijn voorzien van lichtkunst.

Kers op de taart is het slot van despeciale Sol Lumen wandelingen. Op de bovenste etage van deNeudeflat wordt de deelnemers eenmalig een uniek uitzicht op delaserstralen geboden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK