Op de tenen bij Beethoven

Nieuws | de redactie
7 maart 2011 | 14 is hij pas. Toch heeft Fontys-student Martin Oei zijn eerste CD met klassieke pianomuziek opgenomen en gepresenteerd in het Concertgebouw.


Martin Oei volgt de Young Musicians Academy, de jeugdopleidingvan het conservatorium in Tilburg. Maria van Deutekom, de directeurvan het Fontys Conservatorium noemt hem “een uitzonderlijkbegaafd musicus die ondanks zijn jeugdige leeftijd een verbluffendetechniek en grote muzikale beleving vertoont in zijn spel.”

Op zijn debuut-CD vertolkt hij werken alsBeethovens Sonate Pathétique, opus 13, en ‘Dome’ van TheoLoevendie, een stuk van de eigentijdse meester uit 1999. Toen wasMartin zelf pas 3. “Ik moest wel op mijn tenen lopen,” zegthij over het spelen en opnemen van het werk vanBeethoven. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK