Opnieuw vrouw vice-rector in Leiden

Nieuws | de redactie
30 maart 2011 | Simone Buitendijk wordt de vice-rector van de Universiteit Leiden. De arts-epidemioloog volgt Rietje van Dam-Mieras op. De Raad van Toezicht zegt verheugd: “Met haar ervaring en inzicht zal zij goed kunnen bijdragen aan het verder brengen van onze organisatie als Europese topuniversiteit.”

Simone Buitendijk (1958) is als bijzonder hoogleraar Preventievegezondheidszorg voor kinderen verbonden aan het Leids UniversitairMedisch Centrum (LUMC). Zij is ook hoofdonderzoeker bij TNO inLeiden en geeft leiding aan 40 onderzoekers. Daarnaast is zijbijzonder hoogleraar Eerstelijns Verloskunde en Ketenzorg aan deFaculteit der Geneeskunde van AMC-UvA. 

Binnen het College van Bestuur zal Simone Buitendijk deverantwoordelijkheid krijgen over de portefeuilles onderwijs enHuman Resources Management (HRM). “Mevrouw Buitendijk is eenuitstekend wetenschapper en heeft aangetoond inspirerend leiding tekunnen geven aan grote onderzoeksgroepen, in Leiden en Amsterdam”,aldus de Raad van Toezicht. 

Met de aanstelling van Buitendijk neemt er wederom een vrouwplaats op een toppositie binnen de Leidse universiteit. Leiden doethet in Nederland traditioneel goed op dit gebied in vergelijkingmet andere onderwijsinstellingen en vertrekkend vice-rector Van Dam-Mieras maakte zich al sterk voor meervrouwen in hoge functies in het HO.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK