Proeven in het Wageningen van de wijn

Nieuws | de redactie
22 maart 2011 | Wetenschap, wijn, kennis, smaak en genot. ScienceGuide nodigt u samen met Jeanet Bruining uit voor een wijnproeverij, maar wel heel anders dan anders. Deze vindt plaats op 5 mei in de schitterende wijnstreek de Rheingau. U bent dan exclusief welkom in de hogeschool in Geisenheim, internationaal bekend als ‘het Wageningen van de wijn’.

Prof.dr. Rainer Jung geeft vanaf 10 uur voor de vrienden vanScienceGuide een lezing over professioneel proeven, eendiscipline die een belangrijk onderdeel uitmaakt vanalle curricula aan deze HO-instelling. Tot 1 uur doet uvervolgens mee aan een reeks praktische smaakoefeningen. Prof. Jungwerkt daarbij met speciaal voor deze proeverij samengesteldeoplossingen. Uw enige vergelijking daarbij is…..water!

Geisenheim is de befaamdste onder de Duitse wijnbouwscholen endaarom biedt Jeanet Bruining van de WijnWandeltochten in dit’Wageningen van de wijn’ een speciaal college aan in ‘Sensorik’:het vak over het abc van de smaak. Het is meteen eenintensieve smaaktraining voor de deelnemers.

‘Sensorik’ is te vertalen als ‘zintuiglijke waarneming engewaarwording’ en vormt een belangrijk, vast onderdeel van decurricula in Geisenheim. “Die Sensorik ist ein wichtiger und nichtmehr weg zu denkender Bestandteil einer Vielzahl vonwissenschaftlichen Studien an der Forschungsanstalt,” aldus prof.Jung.

Zonder smaakbesef is immers het maken en verfijnen van wijnondoenlijk. Het vak beschikt op de hogeschool dan ook over eeneigen lokaal met 30 volledig ingerichte proefplekken. Vindt u hetleuk om aan deze anders dan anders proeverij op 5 mei deel tenemen, dan bent u van harte welkom om mee te doen. Aanmelding isverplicht op: info@wijnwandeltochten.nl . Kosten zijn €75,-. Aanmeldingen kunnen worden gehonoreerd tot 30 maart.

Voor de lezers van ScienceGuide zijn er tweeexclusieve aanbiedingen:

– 3 plaatsen à € 50,- zijn voor hen beschikbaar, dus meldt u metScienceGuide als uw bron en wees er snel bij!

– Bovendien: 3 gratis plaatsen zijn er voorScienceGuide-lezers in de leeftijd tot en met 30 jaar, dusmeldt u met ScienceGuide als uw bron en wees er snelbij!

Wat gebeurt er allemaal nog meer in de Rheingau op en rond 5mei, waar u bij kunt meegenieten? Jeanet Bruining organiseert in deeerste week van mei een van haar WijnWandeltochten in de Rheingau.In deze gerenommeerde wijnstreek biedt zij een mooi programma vanontspannend wandelen en spannend proeven, onder meer bij een van deoudste wijndomeinen van de wereld.

Wilt u een dagje blijven rond het avontuur van deGeisenheim-proeverij of heeft u zelfs zin in (een deel van) hetprogramma tussen 1 en 5 mei, stuur dan een mail naar Jeanet@wijnwandeltochten.nl . Inlichtingen overhet programma van de tocht van 1-5 mei vindt u hier. 

Meer informatie over de streek, de wijn en tochten in deRheingau vindt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK