Zu Guttenberg stuurt excuusbrief

Nieuws | de redactie
14 maart 2011 | Alle wetenschappers die Freiherr Karl-Theodor von und zu Guttenberg onjuist aanhaalde of niet als bron opgaf in zijn proefschrift hebben een brief gehad. Maar ook daar liep iets mis mee.

 

 

“Beim Verfassen meiner Dissertation habe ich Ihren Text …genutzt und daraus Teile wörtlich übernommen, ohne IhreAutorenschaft in wissenschaftlich redlicher Weise zukennzeichnen”, schrijft de vernederde oud-minister. “Ichmöchte mich hierfür aufrichtig bei Ihnen entschuldigen.”

Maar ‘der Spiegel’ meldt dat lang niet iedereen die het betreftzo’n brief ontving. Bovendien werd Thomas Schmitz benaderd in zijnrol als onterecht niet geciteerd universitair docent. De man isechter al jaren hoogleraar, adding insult to injurykortom.

Het zit de oud-Defensieminister niet mee. Zijn universiteitheeft het besluit over een mogelijke strafprocedure naar aanleidingvan de plagiaatkwestie verdaagd. Het onderzoek lijkt nog dieper temoeten graven voordat men tot stappen of spot kan overgaan.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK