Beta-historica bekroond in Eindhoven

Nieuws | de redactie
21 april 2011 | Techniekhistorica Rosalind Williams ontvangt een eredoctoraat aan de TU/e. Zelf schreef zij ook geschiedenis. In 1995 werd Williams de eerste vrouwelijke decaan bij MIT.
Professor Rosalind Williams ontvangt dit eredoctoraat voor haarprestaties op het vlak van de techniekgeschiedenis. Williams is alshoogleraar verbonden aan het prestigieuze Massachusetts Instituteof Technology (MIT).

De techniekhistorica onderzoekt de wording van een door techniekgedomineerde leefomgeving. In haar werk legt ze de constantewisselwerking tussen maatschappij, wetenschap en techniek bloot.Williams maakt zichtbaar welke waarden en overtuigingen verbondenzijn aan de ontwikkeling van verschillende technologieën en deinvloed daarvan op maatschappelijke debatten.

Zij maakt daarbij gebruik van niet alledaags bronnenmateriaal,zoals literatuur. Haar uitgangspunt is dat technologie zich dientaan te passen aan de maatschappelijke en sociale veranderingen.

Ook het aantrekken van vrouwen binnen dit door mannengedomineerde domein is van essentieel belang. In 1995 werd Williamsde eerste vrouwelijke decaan bij MIT.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK