Debat Meesterschap 2 in aantocht

Nieuws | de redactie
15 april 2011 | Woensdag 25 mei 2011 vindt het debat 'Meesterschap 2' plaats in het auditorium van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in Arnhem om 15.00 uur. Dit tweede debat in een reeks over de kwaliteit van het onderwijs en het docentschap vanuit 'de 5 ff'en' heeft als thema kennisdeling.

Het debat is daarmee een vervolg op de eerste bijeenkomst,’Meesterschap 1′ in Utrecht. De verhoging van de kwaliteit van hetleraarschap werd daarin krachtig op de agenda gezet. SP’er Jasper van Dijk noemde hetzelfs “een historisch moment” toen alle aanwezige politicionderstreepten dat een masterniveau noodzakelijk is voor hetleraarschap.

Dialoog over kwaliteit

In de discussies staan onderzoek en de deling van inzichten enkenniservaringen in het educatief hoger beroepsonderwijscentraal. Lectoren, studenten, docenten en werkveld gaan met elkaarin dialoog over kwaliteit van leraren en de rol van onderzoekdaarbij. De diversiteit van dit onderzoek komt tot uiting doorinleidingen over en discussies met de zaal onder meerOnderzoek en onderwijs  met lector Ron Oostdam),Dovenstudies met lector Beppie van den Bogaerde en Leren metICT met lector Marijke Kral. 

Het debat vindt plaats op woensdag 25 mei 2011 van 15.00 -17.30 uur in het auditorium van de Hogeschool van Arnhem enNijmegen (HAN) in Arnhem. Aanmelden kan tot 16 mei via www.han.nl/debatmeesterschap2. Het aantalplaatsen is beperkt, wees er dus snel bij.

Samenwerking vijf educatieve faculteitenhbo

De organisatie van het debat is in handen van educatievefaculteiten van vijf hogescholen: Hogeschool van Arnhem enNijmegen, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Windesheim,Hogeschool InHolland en Hogeschool Utrecht. Het doel van desamenwerking is om de kwaliteit van het leraarschap blijvend op deagenda te zetten. Meesterschap, partnerschap, heterogeniteit enkennisdeling zijn de essentiële elementen in het debat over detoekomst van het onderwijs 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK