Delft en Nijmegen samen voor gezondheid

Nieuws | de redactie
4 april 2011 | De TU Delft en het UMC St Radboud slaan de handen ineen bij het ontwikkelen van gezondheidsprogramma’s voor hun werknemers. Doel van het “Verdrag van Maastricht, healthy@work” is het welzijn van de werknemers te verbeteren en de huidige ontwikkelingen en kosten in de zorg om te buigen.

Het initiatief is bekrachtigd tijdens het TEDx Maastrichtcongres “The Future of Health”. Samen met KPN verklaren de tweeuniversiteiten in het samenwerkingsverband te willen investeren inde gezondheid van de maatschappij door gezondheidsverbeterendeprogramma’s voor hun medewerkers aan te bieden.

Door de ervaringen die de drie organisaties hebben metgezondheidsprogramma’s actief met elkaar te delen, hopen deinitiatiefnemers te komen tot de erkenning van best practices. Ophet TEDx Maastricht congres worden andere partijen opgeroepen zichaan te sluiten bij het programma om zo te komen tot een steedsgroter wordende besef van urgentie bij bedrijven en instellingen ophet gebied van gezondheidsmanagement.

Zowel KPN als de TU Delft en UMC St Radboud hebben al langerervaring met innovatie op het gebied van zorgmanagement. Beideuniversiteiten voorzien in coachingsprogramma’s op het gebied vangezondheid en KPN ontwikkelt elektronische hulpmiddelen tervoorkoming van hart- en vaatziekten en diabetes.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK