Friesland in 2030

Nieuws | de redactie
20 april 2011 | Waar staat Friesland in 2030 in het internationale krachtenveld en waar verdient de provincie dan geld mee? Op 28 april begint Stenden Hogeschool in samenwerking met Maatschappij Fryslân een collegereeks rond dit thema. De eerste spreker is futurist Ian Yeoman.

Thema’s als toerisme, water en duurzaamheid domineren momenteelde culturele en economische agenda van de provincie Friesland. Ineen collegereeks geven internationale sprekers rond deze thema’shun visie op hoe Friesland er in 2030 uit komt te zien, of waar hetnaar moet streven. De eerste spreker zal zich op 28 aprilaanstaande richten op de toeristische sector.

Ian Yeoman is één van ‘s werelds belangrijkste futurologen in detoeristische en recreatieve sector en als onderzoeker verbonden aanhet European Tourism Futures Institute van de Stenden Hogeschool.Yeoman behaalde een PhD in management science aan deNapier University in Edinburgh en schreef onder andere de boeken’Sport & Leisure Operations Management’, ‘Festivals &Events Management’ en het in 2008 verschenen ‘Tomorrow’s Tourist -Scenarios & Trends’.

In het boek ‘Tomorrow’s Tourist’ voorspelt Yeoman onder anderedat er in 2030 niet meer in de Alpen kan worden geskied, China in2030 de meest populaire toeristische trekpleister is en dat je voorde ultiem luxueuze vakantiebestemming in een raket moet stappen.Voor vakantievoorspellingen over Friesland kunt op 28 april vanafhalf vijf terecht in het Stenden university hotel.

Programma

16.30 uur Ontvangst  en registratie in de lobby van hetStenden university hotel

17.00 uur College Toerisme in de schoolbanken

18.00 uur Walking  Dinner: Grand Tour Buffet

Geïnteresseerden zijn harte uitgenodigd om de colleges bij tewonen. Opgeven kan hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK