Fysica en kunst

Nieuws | de redactie
11 april 2011 | De Nederlandse Natuurkundige Vereniging bestaat negentig jaar en viert dat met een lasershow en een lezing van Robbert Dijkgraaf over fysica en de kunsten. Schrödingers kat, Heisenbergs onzekerheid, verstrengelde deeltjes, de vierde dimensie en het uitdijend heelal, ze komen allemaal langs.

Op 15 april is in het evenement FYSICA 2011: iedereen isuitgenodigd voor een avondje met Robbert Dijkgraaf overQuantumcultuur. De KNAW President buigt zich over de vraag hoe hetwetenschappelijke gedachtegoed zich in kunst en cultuurmanifesteert.

FYSICA 2011 biedt een gevarieerd programma voor allenatuurkundigen in Nederland, van student tot professor, werkzaam opscholen, in industrie of aan de universiteit. In het plenaireprogramma beschrijft Micha Katsnelson (Radboud Universiteit) zijnnauwe samenwerking met Nobelprijswinnaars Geim en Novoselov aan hetwonderlijke materiaal grafeen: Graphene: CERN on yourdesk.

Fabiola Gianotti (CERN), de leider van het ATLAS experiment,vertelt over de eerste resultaten van de LHC versneller. HuibBakker (AMOLF) houdt het dicht bij huis en laat zien dat erinteressant natuurkundig onderzoek te doen is aan water: Ionsin water: two is a crowd! Supersonisch wordt het in de lezingvan Physica prijswinnaar Detlef Lohse (Universiteit Twente):Supersonic air and water jets through flow focusing. Tijdens destudentensessie gaat Ronald Plasterk in op het belang van dewetenschap in relatie tot politiek en vice versa.

Het volledige programma vindt u op www.fysica.nl


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK