Hoe ziet de ideale haven eruit?

Nieuws | de redactie
6 april 2011 | Vijf dagen brainstormen over hoe de Rotterdamse haven er in 2030 uit moet zien. Studenten van de Hogeschool Rotterdam en ondernemers gaan van 17 tot 21 april in discussie over de toekomst van hun haven. Kenmerk is de interdisciplinaire aanpak: studenten bouwkunde, economie, logistiek en kunsten gaan samen aan de slag.

Het is niet voor het eerst dat een lectoraat van de HogeschoolRotterdam een zogeheten ‘Pressure Cooker’ organiseert. Eerder alorganiseerde de hogeschool een meerdaagse brainstormsessie overinnovatie in de zorg. Nu is het de beurt aan het lectoraatIdeale Haven om studenten en ondernemers samen hun gedachten telaten gaan over de toekomst van Mainport Rotterdam.

Het lectoraat Ideale Haven van de Hogeschool Rotterdam is allanger bezig met projecten met het oog op de toekomst van Rotterdamals havenstad. In de ‘Pressure Cooker’ worden studenten uitverschillende disciplines zoals bouwkunde, economie, logistiek ende kunsten bij elkaar gebracht om op die manier tot creatieveoplossingen te komen en multidisciplinair te denken en te werken.Deze multidisciplinaire discipline werd in 2010 al door toenmaliglector Frits Blessing bepleit. “Je kunt hier in Rotterdamvier jaar commerciële economie studeren zonder de haven te zien.Dat is niet slim.”

Van 17 tot 21 is de Rotterdamse Droogdok Maatschappij het toneelvan de ‘Pressure Cooker’ en komen verschillende experts inspiratieleveren en innovatieve ideeën uitwisselen met de studenten enondernemers in ‘het kleine café aan de haven’. Op donderdag 21april, aan het einde van het project, nemen Hans Smits, directeurvan het Havenbedrijf Rotterdam, Cees Jan Asselbergs, directeurDeltalinqs en Gerard van Drielen, CvB-lid van de HogeschoolRotterdam de ideeën, concepten en oplossingen in ontvangst.

Het volledige programma van de ‘Pressure Cooker’ Ideale Havenvindt u hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK