VU 130

Nieuws | de redactie
26 april 2011 | Oud-NWO voorzitter Peter Nijkamp organiseert op 3 mei de ‘VU Multicultural’ dag ter gelegenheid van het 130-jarig bestaan van de universiteit. Het staat helemaal in het teken van culturele diversiteit, internationalisering en de mogelijkheden en kansen die deze ontwikkelingen met zich meebrengen, ook voor de universiteit.

De Nederlandse samenleving is de afgelopen decennia sterkveranderd: de toenemende globalisering, internationalisering enmulticulturele samenleving heeft de culturele diversiteit van destudentenpopulatie flink doen toenemen. Over de voor- en nadelen,de kosten en de baten van deze culturele diversiteit zijn demeningen nogal verdeeld. De VU zelf ziet deze diversiteitvooral als een verrijking.

In de ochtend wordt een wetenschappelijke bijeenkomstgehouden over de internationalisering van de VU en de effecten vanCultural Diversity. Met een internationale workshop over datlaatste thema en een open debat wordt aandacht besteed aanmulticulturele vraagstukken.

Rector magnificus Lex Bouter opent de middag met een redeover de multiculturele VU. daarna zal de tentoonstelling‘Around the World in One Day’ worden geopend met ongeveer25 stands. Deze zijn ingericht door studenten uit diverselanden met producten, versieringen, muziek, eten en drinken van hetland waar ze vandaan komen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK