Windesheim wint architectuurprijs

Nieuws | de redactie
8 april 2011 | “Gebouw X staat als een icoon op een groen verheven maaiveld waarin de verbinding met de andere gebouwen is gelegd.” Eén van de onderwijsgebouwen van Hogeschool Windesheim is uitgekozen tot prijswinnaar Gebouw van het jaar 2011 in de regio Oost en gaat nu op voor de landelijke BNA-prijs.

 

“Een glazen pui, als enige kleine onderbreking van de verder uitverticale en diagonale lijnen opgebouwde gevel, geeft aan waar dehoofdingang is”, prijst het juryrapport de constructie van hetZwolse bouwwerk. De kleine driehoekige ruimte spelen volgens dejury “een mooi spel met de gevel”. Ook het krachtige concept, destedenbouwkundige inpassing en de heldere indeling wordengeroemd.

Naast de architectonische pracht, is er in het juryrapport ookaandacht voor het duurzame karakter van de constructie op hetgebied van materiaalgebruik en het terugwinnen van energie. Voordeze duurzaamheidsaspecten was gebouw X eerder al genomineerd voorhet duurzaamste bedrijfsgebouw van Nederland.

Op donderdag 28 april vindt in Amsterdam de ontknoping plaatsvan BNA Gebouw van het Jaar 2011. Daarin doen 14 genomineerden uitvijf regio’s mee en zal de landelijke jury onder voorzitterschapvan Frits van Dongen de prijs uitreiken. Gebouw X en twee anderegenomineerden uit regio Oost, dingen dan mee naar deze landelijkearchitectuurprijs.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK