Anka Mulder leidt wereldwijd HO-consortium

Nieuws | de redactie
6 mei 2011 | Anka Mulder, de directeur Onderwijszaken van de TU Delft, wordt de nieuwe voorzitter van het wereldwijde consortium voor Open Course Ware. Voor het eerst een vrouw en voor het eerst een Nederlander.
Het Open Course Ware Consortium heeft Anka Mulder, directeurOnderwijs en Studentenzaken van de TU Delft, donderdag gekozen totnieuwe
president. Mulder neemt het stokje over van SteveCarson van het Massachusetts Institute of Technology (MIT).Carson zat het consortium de eerste drie jaar voor, nadat vanuitMIT de ontwikkeling van zulke open onderwijsbronnen met nadruk wasgeinitieerd. 

Meer dan 250 HO-instellingen – van MIT, Johns Hopkins, deKorea University, tot Paris Tech – zijn lid van hetconsortium. Nederlandse leden zijn TU Delft en de OpenUniversiteit.

Visie op investeringskans voor Nederland

Anka Mulder schreef recent met de rector van de TU Delft, KarelLuyben, een stuk op ScienceGuide over de manierwaarop president Obama investeren gaat in zulke openonderwijsbronnen.

“Niet alleen de USA, maar ook de Britse overheid ondersteunt deontwikkeling van Open Course Ware (OCW) al enige jaren met forsesubsidies. Gevolg daarvan is dat de Open Universiteit UK nu een vande wereldleiders is op dit terrein: miljoenen mensen uit binnen- enbuitenland maken gebruik van hun digitale onderwijsmateriaal.Amerika en het Verenigd Koninkrijk bevestigen hun koploperspositie.Nederland ook?”

“Nederland is een van de meest digitale landen terwereld. Vrijwel iedereen heeft toegang tot internet. SURFheeft daarbij gezorgd voor een uitstekende digitale ontsluiting vanhet hoger onderwijs. Dat geeft ons land een potentiëlevoorsprong als het gaat om het inzetten van ICT in het onderwijs,het combineren van digitaal en live onderwijs en het experimenterenmet nieuwe onderwijsvormen, om het Verenigd Koninkrijk en ookSpanje in te halen en China en India voor te blijven.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK