Gastdocenten uit trash-tv

Nieuws | de redactie
20 mei 2011 | Oh oh Geri.... Sommige studenten en docenten van de HU schamen zich dood voor hun hogeschool. In het Bonusprogramma van de School voor Journalistiek zijn Jokertje en Elize te gast, uit tv-programma's als Oh Oh Cherso en Oh Oh Tirol.




Op de mediasite van de hogeschool zijn de reacties op dezekwaliteit gastdocenten nogal gevarieerd te noemen. “Ik zal wel oudaan het worden zijn. Het Bonusprogramma moet toch overjournalistiek gaan?” “Dit is toch je reinste devaluatie. Waar die 2zijn geweest zal niet één zichzelf respecterende gast nog komen.””Voer voor HBO-haters trouwens. Een goeie manier om achterlijkevooroordelen te bevestigen.” En zo wel meer.

De gedachte aan deze gastles is de volgende. In de opleidingwordt aandacht besteed en gediscussieerd over het fenomeenmediahypes. ‘Waarvoor zijn ze nodig? Zitten er mensen op tewachten? Wat zijn de voor- en nadelen?’ schrijven de organisatoren.’In het Bonusprogramma willen we de andere kant van de mediahypeslaten zien: wat doet een mediahype met personen waar de hype omdraait? Daarom zijn Jokertje en Elize te gast. Zij zijn onderdeelvan de mediahype rondom Oh Oh Cherso en Oh Oh Tirol.

Hoe is het om  zo’n mediahype om je heen te hebben en ondereen vergrootglas te leven? Wat doet zoveel media-aandacht met je?Wat voor invloed hebben de camera’s op je gedrag? Hoe is het levenvan twee normale Hagenezen veranderd na Oh Oh Tirol?’

Leuke gedachte trouwens dat de betrokkenen ‘normale Hagenezen’zijn. Wellicht is dat net zo’n vooroordeel als dat waar dehonderduizenden normale HBO-studenten nu last van hebben.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK