Atom, yes of nein?

Nieuws | de redactie
9 juni 2011 | Duitsland stapt uit de kernenergie, geleid door hun ‘CDA/VVD’-kabinet Merkel. Kennisminister Schavan zet daarom zeer veel extra geld in, om R&D en toepassingsgericht onderzoek te stimuleren voor de ‘Energiewende’. Obama’s Nobel-minister Steven Chu zet intussen een andere koers in: ‘A safe, secure nuclear future.’

Annette Schavan heeft van haar politieke beschermvrouween vriendin Angela Merkel opnieuw grotere armslag gekregen om deDuitse kennis en innovatie capaciteit verdere impulsen te geven.Onderdeel van de sluiting van de kerncentrales en Wende inhet energiebeleid en -bestel is een grootscheepse extrainvestering in onderzoek naar andere vormen van productie, opslagen verwerking van energie.

Aan de miljarden meer voor kennis uit Merkels crisispakketin 2008 en het regeerakkoord van 2009 wordt nog eens€750 miljoen toegevoegd om het energieonderzoek te innoveren. Uleest het document van minister Schavan hierover hier.

Nobelprijswinnaar en Energieminister Steven Chu was dezer dagenin Rusland en sloot overeenkomsten over nauwe samenwerking bij deinnovatie van de nucleaire technologie. “Russia and the UnitedStates have both shut down our weapons-grade plutonium productionreactors — an enormous nonproliferation achievement.  Lastyear, Russia permanently shut down its last operating weapons-gradeplutonium production reactor. Our two countries have gone evenfurther — each committing to convert 34 metric tons of surplusweapons plutonium into mixed oxide fuel for civilian reactors.”

De notitie van Steven Chu hierover leest u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK