Bijltjesdag in PvdA om Inholland?

Nieuws | de redactie
22 juni 2011 | Binnen politieke partijen kon het rumoer niet uitblijven naar aanleiding van de perikelen bij Inholland. Zo eist de Rotterdamse PvdA-voorman Peter van Heemst een royement van oud-CvB-lid Lein Labruyère. Partijvoorzitter Ploumen moet aan de bak vindt hij.
Naar aanleiding van de inspectierapportage over de declaraties vanhet voormalige bestuurscollege van de hogeschool Inholland vindtVan Heemst dat Lilian Ploumen “graaier Labruyère als PvdA-lidroyeren” moet. Dit meldt hij op Twitter naar aanleiding van eentv-interview met ex-Inholland-voorzitter Geert Dales.

Zou Ploumen dit niet doen, dan concludeert Van Heemst, dat dedoor haar in werking gezette integriteitscode voor PvdA-bestuurders”niets voorstelt.” De verontwaardiging binnen de PvdA heeftwaarschijnlijk niet zozeer te maken met het feit dat Labruyère lidvan deze partij is. Vervelender is dat hij de secretaris was vanhet partijbestuur in de jaren van Wim Kok als succesvolpartijleider en premier. Daarmee behoorde hij tot de meestprominente partijbestuurders uit die jaren.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK